Rabu, 10 Julai 2013

Ramadhan 1434 H

Assalamualaikum.

setelah sekian lama tak menjenguk blog ni.kalaulah blog ni boleh bercakap kan,comferm dia marahkan aku..yelah hampir 2 bulan aku tak endahkan blog ni..sory yer blog kesayangan.bukan lupa tapi keadaan yang tak berapa nak mengizinkan..

Alhamdulillah,pejam celik dah masuk tahun ke 3 bergelar student nurse dekat kolej ni.
dah sem 5,.kat bahu pun dah ada something yang berwarna merah..dari kosong naik ke hijau lepas tu pegang biru untuk setahun,then sekarang merah.aishh..semakin besar tanggungjawab yang kena pikul.dekat wad pun,since dah merah staff nurse dan others staff dah expect adik red dah boleh buat everthings same like a real staff nurses.walhal,hakikatnya.aku tak. takutnya.

Tapi tak apelah,anggap semua sebagai pra cabaran bagi menempuh alam perkerjaan di masa akan datang,.berusahalah Nabila farhana !!


Sekali lagi syukur alhamdulilah sangat sangat sebab Allah masih panjangkan umur  aku untuk menempuh bulan yang penuh dengan barakah ini.semoga Ramadhan ini ramadhan yang terbaik dari ramadhan ramadhan sebelum ni.InshaaAllah,amin.

sempena dengan ini,aku nak ucapkan
SAlAM RAMADHAN dAn SELAMAT BERPUASA..


Apabila bermula malam yang pertama dari bulan Ramadhan….menyerulah Malaikat, katanya: "Wahai orang yang mencari dan berkehendakkan kebaikan: Tampillah mengerjakannya, dan wahai orang yang merasa mahukan kejahatan; berhentilah dari meneruskannya; dan (ketahuilah) Allah banyak membebaskan orang-orang yang dijanjikan dengan neraka daripada memasukinya."Seruan dan keampunan yang demikian, ada pada tiap-tiap malam (dalam bulan yang tersebut)."Abu Hurairah r.a

salam sayang :
nabila farhana0 doakan bella berjaya dunia akhirat:

 

::Nabila Farhana:: Template by Ipietoon Cute Blog Design